Kliniek Heyendael - Cosmetische Plastische Chirurgie

Plastische Chirurgie

KH artworkPlastische chirurgie is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met het herstellen of aanpassen van lichaamsvormen -en bijbehorende functies. Herstel kan nodig zijn omdat de vorm of functie van een lichaamsdeel verstoord is. Bijvoorbeeld door een aangeboren afwijking of een ‘verworven’ niet aangeboren afwijking, bijvoorbeeld na een ongeval.

Cosmetische chirurgie is een onderdeel van de plastische chirurgie. Hierbij gaat het om esthetische ingrepen die de waardering van een persoon voor zijn of haar lichaam vergroten.

Vaak voorkomende medische ingrepen bij Kliniek Heyendael zijn borstvergrotingen, oogcorrecties,  liposucties, een facelift en neuscorrecties. Cosmetische operaties worden veelal verricht om het levensgeluk van een persoon te vergroten en diens maatschappelijk functioneren te verbeteren. Ook kunnen veroudering of een zwangerschap een rol spelen bij het besluit tot cosmetische chirurgie. Gelukkig is cosmetische plastische chirurgie al lang geen taboe meer.  Het aantal plastische chirurgische ingrepen is de afgelopen jaren dan ook toegenomen.