Kliniek Heyendael - Cosmetische Plastische Chirurgie

Rimpels

Met het ouder worden krijgen de meeste mensen te maken met gezichtsrimpels en -plooien. Deze rimpels en plooien ontstaan door het steeds weer samentrekken van bepaalde spieren van het gezicht en geven vaak een vermoeid of ouder uiterlijk. Wanneer je vindt dat je uiterlijk niet in balans is met je innerlijk, kan dat een goede reden zijn om de gezichtsrimpels en -plooien te behandelen. Hiervoor bestaan verschillende behandelingen.

Behandeling rimpels

Rimpels en plooien (zoals lach-, boosheids- en fronsrimpels) die ontstaan als gevolg van voortdurende aanspanning van spieren kunnen worden behandeld door die spieren (tijdelijk) uit te schakelen met behulp van een injectie met Botox®.

Rimpels rond de mond en plooien naast de mond kunnen worden opgevuld via injecties met een weefselvuller zoals Restylane®.

De genoemde rimpelbehandeling heeft bepaalde voordelen maar ook nadelen. Het resultaat is mede afhankelijk van leeftijd, huidtype en wensen. De plastisch chirurg kan het beste beoordelen welke rimpelbehandeling het meest geschikt is.

Bij interesse in deze rimpelbehandeling en/of een gratis consult neem contact op met onze consulente.