Kliniek Heyendael - Cosmetische Plastische Chirurgie

Ooglidcorrectie

Je oogopslag is bepalend voor je uitstraling en belangrijk voor je blikveld. Door bijvoorbeeld leeftijd kan het ooglid soms uitzakken of deels over het oog “heenvallen”. Globaal zijn er dan twee behandelingen mogelijk: een bovenooglid correctie en/of een onderooglid correctie.

Bovenooglidcorrectie

Het komt regelmatig voor dat de huid rond de bovenoogleden zo uitrekt dat hij over de ogen heen gaat hangen. Dit kan problemen geven bij het zien. Een andere vaak gehoorde klacht is dat je er zo moe of oud uitziet. Dit is een gevolg van het slapper worden van de huid rondom het oog.

Soms gaat dit samen met het uitpuilen van vetweefsel in de oogkas, waardoor de huid naar voren wordt geduwd en gaat plooien of een bolling boven het oog laat zien. Verslapping van de bovenooglidhuid kan gecorrigeerd worden met behulp van plastische chirurgie.

Regelmatig wordt een bovenooglidcorrectie gecombineerd met een onderooglidcorrectie. Kosten ooglidcorrectie vanaf 850 euro.

Bij interesse in deze behandeling en/of een consult neem contact op met onze consulente. Aanvullende medische informatie.

Onderooglidcorrectie

Soms gaat het uitrekken van de huid samen met het uitpuilen van vetweefsel onder de oogkas. De huid valt hierdoor naar voren en gaat plooien; zo ontstaan wallen onder de ogen. Deze wallen geven een vermoeid of ouder uiterlijk. Wanneer u deze genoemde problemen heeft en zich eraan stoort, kan dat een goede reden zijn om een onderooglidcorrectie te overwegen.

Een onderooglidcorrectie vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg maakt een snede vlak onder de oogharen van de onderoogleden. Vervolgens wordt de huid met de onderliggende oogspier losgemaakt, het overtollige vet verwijdert of verplaatst en het losgemaakte huid- en spierdeel gelift.

Het eventuele huidoverschot wordt weggehaald en de wond gehecht. Wanneer u geen verslapping van de huid en geen huidoverschot heeft, maar wel wallen onder de onderoogleden,  kan de plastisch chirurg het teveel aan vet (de wal) ook via de binnenkant van het onderooglid verwijderen.

Bij interesse in deze behandeling en/of een gratis consult neem contact op met onze consulente.